Υλικά (6)
1 μέτριος βολβός μάραθου (περίπου 500 γρ.) ξεπλυμένος, καθαρισμένος, κομμέ-νος στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
250 γρ. πικάντικα λουκάνικα χωριάτικα χωρίς το περίβλημα
500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή ριγκατόνι
αλάτι κατά τη γεύση
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ντοματάκια των 800 γρ.
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
250 γρ. πικάντικα λουκάνικα χωριάτικα χωρίς το περίβλημα
500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή ριγκατόνι
αλάτι κατά τη γεύση
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ντοματάκια των 800 γρ.
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε και στραγγίζουμε το ζυμαρικό, φυλάγοντας ½ φλιτζ. από το νερό του.2. Στο μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μαγειρεύουμε το λουκάνικο μέχρι να σκουρύνει, ανακατεύοντας συνεχώς για να το σπάσουμε. Με ένα τρυπητό κουτάλι βγάζουμε το λουκάνικο και το βάζουμε σε ένα μπολ. Στο λίπος του στην κατσαρόλα μαγειρεύουμε το μάραθο με ? κουταλάκι αλάτι, ανακατεύοντας συνεχώς, προσθέτοντας 1 επί πλέον κουταλιά ελαιόλαδο, αν χρειάζεται, μέχρι το μάραθο να γίνει μαλακό και τραγανό και αρχίζει να σκουραίνει. Το περνάμε στο μπολ με το λουκάνικο και τα διατηρούμε ζεστά.
3. Στην ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σε καυτό λάδι μαγειρεύουμε τα καρότα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες με το χυμό τους, ½ κουταλάκι αλάτι και το νερό από το ζυμαρικό, ανακατεύοντας για να σπάσουμε τις ντομάτες. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο δυνατό για να πάρει βράση. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζουμε ξεσκέπαστο για 10 λεπτά.
4. Ρίχνουμε ανακατεύοντας στο ζυμαρικό τη σάλτσα ντομάτας, το λουκάνικο και το μάραθο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
|